Грчка-Крф спомен плоча на Гувији

Посета спомен плочи на Гувији-Крфу на месту где се јануара месеца 1916 године искрцавала наша војска која је прешла Албанску голготу и Албанске гудуре. Прва се искрцавала Дринска дивизија. Превожени су Талијанским и Француским бродовима, после ултиматума Руског цара Николаја другог Француској влади да помогне спашавање Српске војске са Албанских обала. Ово су чланови удружења Кајмакчалана које је једно од најактивнијих удружења у нашој Србији, наше удружење сваке године чисти и одржава српска гробља по Македонији и сваке године а некада и два пута годишње посећује острво Крф, острво Видо и сва обележавања наше историје која се дешавала у Првом свеском рату.

Ове зидине иза слике је била бивша Француска војна болница 1916 године где су се лечили најтежи војници наше мајке Србије који су преживели Албанску голготу. Сад је овај објекат у фази распадња. Налази се у месту Гивија.
Посета селу Агиос на Крфу споменику Јанису Јанулису који је староседеоц у овоме селу. Сваке године приликом посети Гувији и споменику дринске дивизије наши чланови удружења посећују и село Агиос и споменику Јаниса Јанулиса.
Ово је гробље и споменик Дринске дивизије. Земљиште на коме је било гробље Дринске дивизије за време боравка Дринске дивизије на овоме месту, некадашњи је посед грчког сељака Јаниса Јанулиса који је своју земљу поклонио Српским војницима који су сахрањени на том земљишту. Мошти наших војника су есхумирани и пренешени у Солун и налазе се на Солунском гробњу.

На споменику пише:На хумкама у туђини
Неће српско цвеће нићи,
Поручите нашој деци
Нећемо им никад стићи.
Поздравите отаџбину,
Пољубите српску груду!
Спомен борбе за слободу
Нека ове хумке буду.
Путниче:
Пази да ти се док путујеш светом
не угасе светла завичаја,
Ако ти се то деси
никада нећеш прогледати
.